Bucuresti, Romania +40-746 116 256

Day 4 @ LFW: Fashion is going to hell

Ziua a 4a a inceput cu Antonio Berardi & Roksanda. Desi imi plac mult, nu am fost in stare sa semnez condica la un show la 9 dimineata. Chiar nu pot functiona la ora aia.

outift-day-4

Outift:
Am ajuns totusi la ora 11 la Erdem. Acest brand are intotdeauna o poveste atat in decorul prezentarii cat si in colectii. Aerul victorian, feminin si inflorat sunt semnaturile clasice ale acestui frumos brand englezesc. Sunt de fapt semnaturile stilului artistic englezesc.

 

Pringle of Scotland ne-a dus din nou intr-o biserica pentru o prezentare. Era deja a 5a prezentare sezonul acesta desfasurata intr-o biserica, un record pentru acest sezon. Bisericile au devenit foarte populare mai nou pentru prezentari, si radeam cu cineva de la WWD pe tema asta si concluzia a fost ca fashion is going to hell. Pringle de exemplu a stilizat o camasa normal intr-o camasa de forta, mai… fashionable.

 

Huishan Zhang prezent pentru prima oara in programul principal la Londra, ne-a dus tot intr-o biserica. Dragut.

 

 

Christopher Kane era penultimul nume important din Londra. Va spuneam la inceput ca a crescut foarte mult, si ca este direct copiat de catre magazinele mass-market. Prezentarea s-a tinut la Tate Modern, unde sezonul trecut a fost locatia Topshop. Toate bune si frumoase, haine spectaculoase, materiale deosebite si in picioare…CROCSI! Dap, fashion is going to hell pe bune! Nu era destul ca in 2016 au fost cei mai urati pantofi posibili, acum avem si crocsi pentru 2017. Ce ti-e si cu moda asta… Lumea chiar e disperata si nu mai are ce sa inventeze, asa ca se aduc “in trend” piese care nu au nicio legatura cu frumosul modei. Si bineinteles toti robotetii sar sa copieze repede ideea. Am intrebat pe toata lumea cu care am apucat sa vorbesc, ce parare aveau despre crocsi, si aproape in unanimitate mi s-a raspus “I thought that was pretty cool”.  Clar. Sunt eu nebuna si nu inteleg moda. Nu sunt trendy. Sunt o baba incorsetata in rigorile clasice ale frumosului. Consider ca o femeie arata mult mai bine intr-un stiletto din lac pe toc de 14 decat intr-un plastic gros si urat care da impresia unor labe de rata.

 

 

Osman, nu chiar in biserica, dar in casa parohiala a catedralei Westimnster Abbey, a pus pe catwalk femei de toate varstele, ca sa sugereze ca moda este pentru toata lumea. Pantofii erau de la Jimmy Choo, nu de la Crocs.

 

#Osman #SS17 #LondonFashionWeek #LFW #samsungGalaxyS7

 

Asish regele paietelor, nu s-a lasat mai prejos nici acest sezon. Totusi, ca sa fie treaba si mai piperata, colectia a fost dedicata culturii indiene, si a fost prezentata pe muzica live cantata de un calugar indian orb. Pe catwalk s-a prezentat si o rasa de sarpe.

 

 #Ashish #ss17 #LondonFashionWeek #LFW #SamsungGalaxyS7 

Burberry, singurul nume cu adevarat important ramas in Londra, dupa ce s-a retras pana si Westwood. Tot din ratiuni bugetare in primul rand, Burberry a schimbat locatia prezentarii dupa mai bine de 5 ani. Pana in februarie, prezentarile au avut loc intr-un cort imens in Kensington Gardens Hyde Park, fix langa Royal Albert Hall. Anul acesta a fost intr-o locatie mica din Soho, achizitionata de catre Burberry numita Makers House si unde se desfasoara expozitii ale diversilor artisti britanici. Spatiul fiind mult mai mic si mai intim fata de acel cort grandoman, numarul invitatiilor a scazut cu…. 4000! De la 6000 la 2000, deci cineva cu buletin de Romania era chiar greu sa mai patrunda pe micuta lista. Prima oara cand nu prind lista. Dar revin in februarie!

Pe langa locatie, care este mai putin importanta pana la urma, Burberry a schimbat sistemul modei cu totul. A fost prima colectie din lume care a implementat sistemul “see now-buy now”. Este primul brand care nu a prezentat colectia cu un sezon inainte, ci in timpul sezonului. Colectia actuala de toamna-iarna a fost prezentata abia acum, in timpul toamnei, si a intrat in magazine peste noapte, a doua zi dupa prezentare fiind in toate marile magazine din lume. Probabil cateva piese au ajuns si la Bucuresti. Online, toata colectia a fost disponibila imediat ce Christopher Bailey a facut plecaciunea finala. Am mers a doua zi in cel mai mare magazine Burberry din lume, cel din Regents Street. Rafturile erau cam golute. Am vorbit cu managerul magazinului si mi-a spus ca la ora 10 era coada la intrare pana pe cealalta strada si ca deja au vandut aproape toata colectia. Pentru unii poate, fashion is going to heaven!

No Comments
Leave a Comment:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.