Bucuresti, Romania +40-746 116 256
title image

Day 2  @ LFW 2016 : Julien Macdonald vs. …Versus :)

Day 2  @ LFW 2016 : Julien Macdonald vs. …Versus :)

In a doua zi deja se intra in paine destul de serios. Daca prima zi a fost doar de incalzire usoara, deja in a doua zi incep sa apara nume mai cunoscute si mai valoroase. Cele mai importante din toata lista sunt categoric Julien Macdonald si Versus by Versace, cu tot cu Donatella in locul lui Vaccarello.

hilda-day-2

Outfit Day 2:

  • dior sunglasses
  • topshop body
  • clasic adidas jumper
  • donna karan skirt
  • kurt geiger shoes
  • celine bag
  • samsung galaxy s7 phone
  • Dom Rosa from eau sangvine parfume

 

Am inceput de la 10 dimineata cu Jasper Conran, un veteran al designului britanic, un fel de Jil Sander local. A urmat apoi grupul de prezentari din cadrul proiectului Fashion East. Aici studentii talentati isi dau in petic. De obicei nu prea e nimic purtabil. Partea buna a fost ca a revenit locatia sponsorizata de Topshop, dupa o absenta de 2 sezoane. Or fi intrat bani la buget. E bine cu Topshop pentru ca se stie, din totdeauna, ther’s always food & drinks J este si motivul pentru care disparitia acestei locatii speciale a fost indelung deplansa.

 

 

Cand esti pe lista de backstage, clar sari peste showul de dinainte, daca vrei sa profiti de aceasta rara oportunitate, iar cand e vorba de un backstage la Julien Macdonald, clar trebuie sa fii acolo cat mai devreme. Locatia a fost una deloc specifica lui Julien, care dintotdeauna a ales cele mai luxoase si exclusiviste locatii. Poate exact because of the budget cuts, a fost aleasa cea mai saraca locatie posibila, o sala de sport. Deloc exotic, deloc luxos si chiar deloc interesnat. Cu toate acestea, colectia a fost de un real success. Acelasi stil mega sexy care l-a consacrat. Avand acces in backstage, am putut sa vad hainele de aproape si chiar sa si pun mana pe ele. Credeti-ma materialele fac totul, iar lucratura este atat de minutioasa, incat nici nu reusesti sa iti dai seama cum sunt facute. Ingrozitor de scumpe, dar daca ai bugetul, decat sa te dezbraci intr-un clasic Versace sau Herve leger, mai bine in Julien. Macar nu are toata lumea.

@ #JulienMacdonald #SS17 ❤ #LondonFashionWeek ##LFW #SamsungGalaxyS7

Desi laudam eu locatia Topshop din motive strict personale si chiar umane, sa faci un show la Topshop sau la BFC (locatia oficiala a British Fashion Council, de 3 sezoane incoace fiind o parcare din Soho) nu miroase bine. Asta inseamna low budget. Asta inseamna ca nu mai ai banii pe care ii aveai. Asta inseamna ca nu mai vinzi, iar cand hienele te miros ca singerezi, esti deja aproape mort. Una din aceste morti clinice o are si House of Holland. Henry Holland a avut intotdeauna super showuri. Acum cativa ani, Kelly Osbourne venea special din LA doar pentru showul lui, si apoi pleca inapoi. Era puzderie de vedete. Acum doar vesnicele si nesuferitele Alexa Chung si Pixie Geldof, si inca 3-4 cantacioase pe care oricum le stiu doar cei conectati la The Sun. Showul nu prea mai e show, asa ca probabil in curand o sa renunte la prezentari de tot.

@ #FashionEast #LondonFashionWeek #LFW #SamsungGalaxyS7

@ #houseOfHolland with #AlexaChung & #PixieGeldof in #frontRow ? #londonFashionWeek #LFW #samsungGalaxyS7

J.W. Andreson este unul dintre viitorii designeri de success ai lumii. Este viitorul Kristopher Kane. A crescut foarte mult si foarte repede. Liniile colectiilor lui sunt direct copiate de magazinele mass market, ceea ce spune multe. Este si primul si printre putinele showuri din LFW in care Anna Wintour apare. Probabil in curand o sa se mute la Paris. Cam asa fac toti care se ajung cat de cat. Exact la fel a facut si Gareth Pugh. Imi aduc aminte de Pugh de la primul sau show. Imi aduc aminte cum am stat la povesti cu faimosul model Coco Rocha care era in showurile lui inainte sa se mute la Paris. Din pacate Parisul nu i-a priit, asa ca in septembrie anul trecut s-a intors acasa cu coada intre picioare. Trist este ca showul a fost exact ce ziceam mai devreme, very low budget. Prezentarea a avut loc la parcarea BFC. Mai low de atat este doar sa ai “presentation” (nu catwalk, ci doar niste modele care stau pe loc pe o scena cateva ore) si sa te muti in off-schedule (adica te desfasori in paralel cu prezentarile de catwalk). Colectia a fost chiar purtabila. Pe alocuri si-a pastrat aerul inventiv si dramatic, iar cateva modele chiar au avut niste instalatii pe ele, dar in mare parte nu foarte spectaculos.

 

@ #GarethPugh #ss17 #LondonFashionWeek #LFW ❤ #SamsungGalaxyS7

 

Simone Rocha este un nume care la fel si-a luat mare avant. Fiica celebrului deigner John Rocha se bucura de tot mai mult success, si cred ca pana la urma cand esti vandut chiar si in Romania (Entrance) tu fiind cam nisata in design, chiar ai crescut. Showul s-a tinut intr-o biserica din zona Tower Bridge. Bisericile mai nou sunt very hip. In primul rand erau the Sartorialist si Madame Net-a-Porter.

Ultimul show al zilei a fost  Versus, fratele mai mic al lui Versace. Agitatie mare, vedete multe, dar singurii pe care i-am recunscut au fost clar Gigi si Zayn. Frumosi rau de tot astia doi. Pe catwalk a aparut si sora Bella. Colectia a fost mai purtabila. Precedenta, care a avut loc tot in Londra a fost mult mai porno. De fapt modelele erau mai mult dezbracate decat imbracate.

 

@ #Versus #Versace #LondonFashionWeek #LFW#SS17

 

 

M-as fi dus la un afterparty dupa atatea catwalkuri, dar mi-am amintit ca fashion partyurile de aici sunt chiar boring. Plus ca mai aveam inca mult de lucru. Cineva trebuie sa scrie si povestea asta de mai sus.

 

 

No Comments
Leave a Comment:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.